40 jarig jubileum

De komende maanden worden bijzonder. Ik ben dit jaar 40 jaar beeldhouwer en dat gaan we vieren in het weekend van 29 november t/m 1 december. Het wordt een bijzonder evenement met een overzichtstentoonstelling, prachtige optredens, een jubileumbeeldje, een presentatie over bronsgieten en natuurlijk feestelijke hapjes en drankjes.
Alle aanleiding dus om één van deze dagen te komen kijken. Hieronder meer.

atelier Kieta Nuij

Overzichtstentoonstelling

40 jaar geleden begon ik na mijn afstuderen aan de kunstacademie in Maastricht als beeldhouwer. Eerst in de van Nispenstraat in Nijmegen, sinds 1989 in aan de Veerstraat in Druten. 
Een lange, bijzondere reis en een mijlpaal om eens echt bij stil te staan, dus houden we een overzichtstentoonstelling in mijn toonzaal en atelier.
Er zullen ongeveer 50 beelden te zien zijn. Van het oudste werk tot de nieuwste beelden, een echt overzicht van 40 jaar.

Officiële opening met Warble Valley

Op vrijdagavond 29 november opent de burgemeester van Druten, Sigrid Sengers de overzichtstentoonstelling. Die avond treedt ‘Warble Valley’ op, heerlijke folk/bluegrass/country waar je blij van wordt.
Vanaf 19.00 u is de tentoonstelling te bezichtigen onder het genot van hapjes en drankjes. Het officiële gedeelte en het optreden begint om 20.00 uur.

Maggie en Rob vormen het duo ‘Warble Valley’ en spelen een mix van folk, bluegrass en country-achtige covers in een eigen jasje.
Deze muziek verweeft tijdloze thema’s zoals geloof, hoop, liefde en dood. Met hun pure mix van gitaar en meerstemmige zang brengen Rob en Maggie liedjes die de ziel raken.
Rob is o.a. bekend van de band “the Wieners” (www.thewieners.nl) en Maggie zingt ook in Soulmania (www.soulmania.nl) en De Goeie Boel (Goede doel tribute).

Harry Sacksioni

Foto: Dolf de Meijer

Harry Sacksioni

Ik ben heel trots dat Harry Sacksioni wil optreden tijdens mijn jubileumweekend. Zijn muziek staat vaak aan terwijl ik aan het werk ben en hij is dus een van mijn inspiratiebronnen. Op zaterdagmiddag 30 november is hij te zien en beluisteren in mijn atelier. Het optreden begint om 15.30 u.
Fingerstyle gitarist Harry Sacksioni staat bekend om zijn eigenzinnige composities en zijn indrukwekkende gitaarspel waarmee hij in staat is om drie partijen tegelijk te spelen: melodie, akkoorden en baslijn. Zijn solobewerkingen van I WISH en SUPERSTITION (beiden Stevie Wonder), BLACKBIRD (Beatles) en KILLER QUEEN (Queen) brachten hem aan de top van de Nederlandse muziekscene. Hij is dit jaar dan ook niet voor niets voor het veertiende jaar op rij uitgeroepen tot ‘Beste Akoestische Gitarist van de Benelux’. 3 Oktober a.s. verschijnt zijn 36ste album, genaamd LOVE OF MY LIFE, zijn ode aan de gitaar. Hij is Edison winnaar, is Koninklijk onderscheiden (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau), schrijver van het anekdotenboek DAT KUNNEN ZE ALLEMÁÁL WEL ZEGGEN… en er is zelfs een trein naar hem vernoemd. Zijn optredens kenmerken zich, buiten zijn virtuositeit op de gitaar en zijn intensiteit, door zijn humoristische verteltrant en zijn sterke band met zijn publiek.
Zie ook: www.harrysacksioni.nl

Voor het optreden van Harry Sacksioni is aanmelden noodzakelijk. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@kietanuij.nl. Graag vermelden met hoeveel personen je wilt komen. Bij overintekening wordt er geloot. 

Presentatie bronsgieten

Op zondagmiddag 1 december neemt Rensco van Wees van bronsgieterij Bogart je mee in de praktijk van het bronsgieten.
In woord en beeld wordt het proces uit de doeken gedaan. Rensco is al meer dan 25 jaar mijn bronsgieter. Zijn team en ik werken heel intensief samen en hun vakkennis is een ontzettend belangrijk voor hoe mijn beelden er uiteindelijk uit zien.
Gedurende de middag zal hij deze presentatie een aantal keren geven.

bronsgieten

Jubileumbeeldje

Ook verschijnt er een jubileumbeeldje in gelimiteerde editie. In een volgend nieuwsitem lees je hierover meer.

Wil je op de hoogte blijven van de jubileumactiviteiten: schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

.

.