Kieta Nuij beelden in brons

Coming soon: de film ‘…dat hij toch omkijkt…’


Zomer vorig jaar kreeg ik een mailtje van Inge van den Thillart. Inge is een collega-kunstenaar uit het Land van Maas en Waal. Ik heb haar een paar keer ontmoet op bijeenkomsten van de contactgroep van kunstenaars uit deze regio.
In haar mail vroeg ze of ik er wat voor voelde als ze een film zou maken over mijn werk als kunstenaar. Ze schreef: ‘Doel hiervan voor mij is om hiermee de bezieling van waaruit kunstenaars aan het werk zijn te laten zien en horen. En hiermee kunst en de kunstenaar bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.’
Daar had ik wel belangstelling voor.

Inge is twee ochtenden komen filmen. Een ochtend waarbij ik over mijn werk vertelde, hoe ik ermee bezig ben en welke thema’s ik uitwerk. Een tweede ochtend waarop ze over mijn schouders meekeek als ik, zoals alle dagen, in mijn atelier aan het werk ben. En in stilte de dingen deed die ik dagelijks doe…

Inmiddels zijn we een jaar verder en de film komt eraan! We zijn nog bezig met de laatste hand, de muziek wordt eronder gezet, kortom, alle losse eindjes worden afgewerkt.
Waar en wanneer de film gepresenteerd wordt?
Houd deze nieuwsitems in de gaten. In het volgende item vindt u alle informatie plus een uitnodiging voor de presentatie!